1 påse i ny hållbar vana

startbild-ny

påsar

Tar du av gammal vana alltid en ny påse när du shoppar? Det är du inte ensam om. Snart lanserar vi initiativet One Bag Habit, där vi tar betalt för våra påsar för att minska påskonsumtionen för miljöns skull.

Från och med den 1 juni kommer KappAhl, Lindex och H&M att börja ta betalt för alla påsar i sina svenska butiker genom det gemensamma initiativet One Bag Habit. Detta för att bidra till minskad konsumtion av påsar och öka medvetenheten om påsars negativa miljöpåverkan.

Överskottet från påsförsäljningen skänks till ändamål som stöttar hållbar utveckling inom sociala- eller miljörelaterade projekt. KappAhls överskott kommer att gå till välgörande ändamål via KappAhl Responbile Actions insamling.

One Bag Habit är ett svar på ett kommande EU-direktiv om att minska förbrukningen av plastpåsar och fler detaljhandelsföretag förväntas inom kort ansluta sig till initiativet.

Som deltagare i One Bag Habit förbinder sig medlemmarna att ta betalt för samtliga påsar och att kommunicera kring påsars negativa miljö­påverkan samt hur påsar kan användas på ett mer hållbart sätt. Företagen förbinder sig även att erbjuda återvinningsbara påsar gjorda av mer hållbara material. Överskottet ska gå till ändamål som driver hållbar utveckling och resultatet ska rapporteras på hemsidan och/eller i årsrapporten.

På sikt har KappAhl som ambition att genomföra påsinitiativet i alla våra fyra länder.

Läs mer här: One bag habit