Intelligenta plagg vinnarbidraget i Sustainable Design Contest

I slutet av april landar det vinnande bidraget i Sustainable Design Contest 2016 i KappAhls butiker. Vinnaren Lovisa Malmberg Gomis design bygger på idén att skapa så kallade intelligenta plagg. Det vill säga plagg som går att variera, har fler användningsområden och på så vis får en längre livslängd. Lovisa har designat två klänningar med tre funktioner vardera – perfekt till både vardags och fest.

– Genom att skapa ett plagg som kan användas på olika sätt, vid olika tillfällen, förlänger du dess livslängd. På ett lekande och kreativt sätt kan vi faktiskt göra ett smartare val för vår miljö och framtid. Svårare än så är inte hållbarhet, förklarar Lovisa Malmberg Gomis.

Nedan kan du se filmen där Lovisa själv berättar om sin idé och design.

Vad är Sustainable Design Contest?

KappAhl Sustainable Design Contest är en designtävling på temat hållbar design. Tävlingen riktar sig till designstudenter inom textil och mode i Sverige, Finland, Norge och Polen. Förra årets tävling var den första och i år pågår tävlingen mellan 23 januari och 2 april 2017. 3 Läs mer här.

1 Comment

  1. Jag vill veta mer, jag vill bli en designer av denna dröm för framtiden, jag drar i mitt hus och jag har en hel del mönster, jag vet inte mycket talar svenska.

Comments are closed.