Made in Bangladesh – KappAhl arrangerar seminarium i Almedalen

bangla_almedalen

Made in Bangladesh – om möjligheter och utmaningar. Så ­heter frukost­seminariet i Almedalen som KappAhl tillsammans med Hunger­projektet arrangerar om kvinnors ekonomiska och sociala ställning i Bangladesh.

I princip alla bär vi kläder tillverkade i Bangladesh. Och alla vill vi ha bra – men också billiga – kläder. Går den ekvationen att få ihop?

Den här frågan kommer att belysas ur olika perspektiv vid ett frukostseminarium under Alme­dalsveckan. KappAhl är en av arrangörerna och Eva Kindgren de Boer, hållbarhetschef för Kapp­Ahls produktion, kommer att diskutera frågan tillsammans med flera andra personer med god inblick i landets situation i allmänhet och kvinnornas roll inom Bangladeshs textilindustri i synnerhet.

– Vi kommer bland annat att prata om hur textil­industrin tagit många människor ur fattigdom och om hur vi som aktör kan ställa krav på våra leverantörer, säger Eva Kindgren de Boer.

KappAhl lånar ut kläder

Förutom seminariet kommer KappAhl att bidra till Almedalens ­”öppna garderob”, Alme­dalsgarderoben, ur ­vilken politiker och opinionsbildare kommer att ­kunna låna kläder inför olika officiella samman­hang. Deltar i kläd­lånandet gör bland andra kultur­minister Alice Bah ­Kuhnke (MP) och Center­partiets ledare Annie Lööf.

KAPPAHL I ALMEDALEN

  • Almedalsveckan i Visby äger i år rum 3–10 juli. Seminariet Made in Bangladesh – om möjligheter och utmaningar hålls tisdag den 5 juli.
  • Seminariet arrangeras av KappAhl tillsammans med Hunger­projektet. I diskussionspanelen deltar Eva Kindgren de Boer, hållbarhetschef för KappAhls produktion, Sara Wettergren, vd Hunger­projektet, Therese Sjöström från Swedwatch, Henrik Sundbom, skribent och föreläsare och moderator är David Isaksson från Global Reporting.
  • Hungerprojektet är en ideell global organisation bildad 1977 som verkar för att avskaffa hunger och fattigdom, framförallt genom att utbilda kvinnor. Hungerprojektet driver program i 12 länder i Afrika, Latinamerika och Asien.
  • Almedalsveckan har arrangerats i Visby på Gotland i över 40 år och är i dag Sveriges främsta mötesplats för politiker och opinionsbildare. Förra året arrangerades 3 465 seminarier och 30 000 personer besökte Almedalen.
  • Svensk Handel och Swedish Fashion Council ligger bakom initiativet Almedalsgarderoben, som är en lånegarderob för politiker och opinionsbildare under veckan. Tanken med initiativet är att visa på nytänk och möjligheter kring kläder och hållbarhet.
  • Under hashtaggen #almedalsgarderoben kan du följa KappAhls kläder under Almedalsveckan och för alla övriga engagemang för KappAhl gäller förstås ­#lifeatkappahl och #kappahl.

Inlagt av Annakarin Thelin.

1 Comment

  1. Så roligt att KappAhl berättar om sitt hållbarhetsarbete i Almedalen! Jag är stolt över att ha arbetat hos er och önskar er framgång med det fortsatta arbetet!

Comments are closed.