Pälsfritt hos KappAhl

bloggbild_fur

KappAhl säger nej till päls. Inte bara på “Fur Free Friday” utan alla dagar.
– Vi värnar om djurens rätt, säger Eva Kindgren de Boer, hållbarhetschef för KappAhls produktion.

I dag är det “Fur Free Friday” – en dag som syftar till att öka medvetenheten om pälsindustrin och sätta fokus på djurs rättigheter. Djurrätts­aktivister över hela världen genomför aktioner av olika slag för ett mer djurvänligt klimat.
KappAhl är med på Pälsfria listan, som är en del i det internationella nätverket Fur Free Alliance (FFA). I nätverket ingår svenska Djurens Rätt och 38 andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer från hela världen som tillsammans arbetar för en pälsplaggsfri värld. Butiker som skriver på listan klassas som Pälsfri butik och KappAhl är en av dem.
– KappAhl har sedan 15 år tillbaka en policy som säger att vi inte säljer päls i våra butiker. Pälsfri butik har vi varit med i de senaste fyra åren, säger Eva Kindgren de Boer, hållbarhetschef på KappAhl.
Pälsfria listan har funnits sedan 2007 och är en överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls. Tanken är att listan ska hjälpa konsumenter göra medvetna val genom att klargöra vilka företag som tar ställning för pälsdjur.
– Det läder vi använder i KappAhls produkter är “restprodukter” från djur som slaktas för köttets skull. När det gäller päls använder vi syntet. Det finns väldigt fina syntetiska päls­material i dag som är moderiktiga och ger precis samma känsla, säger Eva Kindgren de Boer.

Inlagt av Annakarin Thelin