KappAhl Q1: Ökad försäljning, stark bruttomarginal och bra försäljningsnivåer

Kappahls VD Johan Åberg

Idag har varit en mycket bra dag på KappAhl. Vi presenterade ett bättre resultat än förväntat för första kvartalet, september till november 2012. Rapporten berättar bland annat om ökad försäljning och stark bruttomarginal. Vår vd och koncernchef Johan Åberg svarar på frågor:

Det har varit ett starkt första kvartal för KappAhl, är det en ny positiv trend för bolaget?
Det är riktigt roligt att kunna presentera en bra rapport för vårt första kvartal, alltså september till november 2012. Vi har hela tiden sagt att det är först till hösten som vi kan börja se resultatet av åtgärdsplanen som vi har arbetat med under 2012. Att säga att det är en ny positiv trend för bolaget är lite för tidigt men helt klart finns starka signaler som indikerar att vi är på rätt väg.

Ni har under 2012 arbetat med en åtgärdsplan, är den ännu aktuell?
Planen innehåller ett antal åtgärder inom prioriterade områden för att förbättra resultatet. Mycket har avsett vårt erbjudande som innefattar sortiment, butik och marknadsföring. Det vi i dag kan konstatera är att sortimentet, framförallt inom affärsområde Dam, åter är på bra försäljningsnivåer. Butikerna är dessutom mer inbjudande, tydligare och mer kundorienterade. Marknadsföringen med det nya reklamkonceptet ”Hey, I like your Style!” har fått bra respons.

Andra områden i planen har riktat sig mot finansiella åtgärder och även där har vi haft goda resultat. Vi har hållit nere kostnaderna och vi ökar vår soliditet genom fastighetsförsäljning och nyemission, som aktieägarna beslutade om på årsstämman.

Även om vi har uppfyllt mycket i åtgärdsplanen är den fortfarande aktuell och nu kan vi addera till ytterligare aktiviteter.

Så vad är ert fokus för detta verksamhetsår?
Vi kommer att fortsätta att fokusera på de prioriterade områdena med målsättningen att förbättra resultatet.

Det är viktigt att vi stannar på den inslagna vägen – vi har nu ett glädjande kvitto på att de åtgärder vi arbetar med får effekt. Samtidigt har vi respekt för det läge vi befinner oss i med en osäker marknad framför oss.

Läs mer:
GöteborgsPosten: http://www.gp.se/ekonomi/1.1212640-kapp-ahl-vande-till-vinst

Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/starkt-kvartal-for-kappahl-men-for-tidigt-ropa-faran-over_7830546.svd

DI: Kapp-Ahl rusar på rapporten

Affärsvärlden: http://www.affarsvarlden.se/hem/article3618355.ece

Privata Affärer: http://www.privataaffarer.se/borsguiden/kappahl-vander-till-vinst-471613

Dagens Handel: http://www.dagenshandel.se/nyheter/kappahl-starkare-med-atgardsplan/

Market: http://www.market.se/Brancher/Mode/Resultatlyft-for-Kappahl-Vi-ar-pa-ratt-vag/

Inlagt av Charlotte Högberg