KappAhls hjärta klappar extra för kvinnohjärtat

Kappahl_goredVarje mars månad de senaste fem åren så har KappAhls hjärta klappat extra för kvinnorna. Så har även våra kunders hjärtan: tillsammans har vi samlat in närmare 4,3 miljoner kronor till forskning om kvinnohjärtat via Hjärtlungfondens kampanj Go Red.

I år var det femte året i rad som vi sålde smycken till förmån för Go Red, i år ett vackert halsband och armband designat av Miss Dee. Intäkterna från försäljningen går oavkortat till Go Red och i dagarna var det dags att överlämna årets rekordstora check på 1,6 miljoner kronor till Hjärtlungfonden.

Hjärtlungfondens årliga Go Red-kampanj syftar till att uppmärksamma att kvinnor drabbas av hjärtsjukdomar i lika hög utsträckning som män. Många kvinnor lever i okunskap om risken att få en hjärtsjukdom, och faktum är att fler kvinnor dör i hjärtsjukdom än någon annan sjukdom. Det krävs mer kunskap om kvinnohjärtat. Hjärt-Lungfondens mål är att inom fem år halvera dödligheten i akut hjärtinfarkt för kvinnor och därmed rädda livet på över 2000 kvinnor varje år. På Go Red-sajten kan du läsa mer och själv bidra.

 Ett stort Tack! till alla våra kunder som bidragit.  I mars 2013 är det dags igen.

Inlagt av Charlotte Högberg