Hjälp till att sprida värme till jul!

Hjälp KappAhl sprida värme till jul!

Barn som har det tufft ligger oss alla varmt om hjärtat. Även på KappAhls hemmamarknader finns mycket arbete att göra för de barn som saknar den trygghet de flesta av oss tar för given. 

Det finns otroligt många bra projekt att bidra till: KappAhl väljer att i alla länder där vi har butiker engagera oss i organisationer som bistår barn och ungdomar som far illa.

I Sverige samarbetar vi med BRIS, Barnens Rätt i Samhället. Så här säger BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström i en pressrelease som gick ut idag:
     ”– BRIS stöttar barn varje dag, året runt. Julen kan vara en extra svår tid för utsatta eller ensamma barn. De kan ringa oss, eller chatta och mejla, så kan BRIS lyssna, avlasta och hjälpa till att hitta vägar ut ur det svåra. Vårt mål är att finnas till för alla barn som behöver oss och vi är mycket tacksamma för all hjälp vi kan få för att nå det målet.”

Systerorganisationer till BRIS som vi stöder i övriga länder där vi har butiker är Kors på Halsen (Norge), Mannerheimförbundet (Finland), Nobody’s Children Foundation (Polen) och Linka Bezpeci (Tjeckien).

Nu i juletid växlar vi upp engagemanget genom att ta tillvara tiden på året då flest människor strömmar genom våra butiker. För att bidra ekonomiskt finns i nu, och fram till jul, ett speciellt barnsortiment med märkningen ”Friendly”. För varje såld vara skänker KappAhl 25 kr till organisationerna jag nämnde ovan. Se kampanjen på vår hemsida.

Mer om BRIS: Läs mer om BRIS på deras hemsida! Kärnan i deras verksamhet är Bris stödtelefon 116 111, Bris-mejlen och Bris-chatten. Dit kan barn och ungdomar anonymt och kostnadsfritt vända sig när de behöver stöd av en vuxen.

Förutom att köpa det Friendly-märkta sortimentet på KappAhl så kan du även här lämna ett bidrag till BRIS.

Inlagt av Charlotte Högberg