Future, Friendly, Fashion by KappAhl

Future, Friendly, Fashion by KappAhl

Häromdagen hade jag och en kollega en lång, intressant diskussion med en journalist om hur hållbarhetsarbetet såg ut igår, hur det utvecklats till idag och hur det kommer se ut i framtiden.

Vi berättar gärna att KappAhl var tidigt på bollen med frågor som rörde allt från produktion, människor och miljö. Och pratar lika gärna om hur vårt arbete utvecklats sedan vi 1993 lanserade vår första kollektion med eko-kläder. Allra helst pratar vi om behov framåt och hur viktigt det är med samarbete på bred front i dessa frågor, då det många gånger handlar om att få till stånd förändringar i samhällsstrukturer.

Av journalisten fick vi frågan om när vi att kommer vara färdiga med detta arbete. Svaret är enkelt: det är ett arbete utan slut. När vi har nått ett mål, tar ett annat vid, och ofta är det mycket små steg i taget som tar oss framåt.

Vill också du ställa frågor om KappAhls hållbarhetsarbete? Chatta i dag med KappAhls miljöchef och CSR-ansvarig produktion på Facebook kl 13-15!

Ett viktigt steg framåt för oss på KappAhl är att vi från i höst samlar KappAhls hållbarhetsarbete under begreppet ”Future, Friendly, Fashion”. Här samlar vi allt KappAhl gör för vår planet, människorna vi berör med vår verksamhet och för mer hållbart mode i kundens garderob. Vi tydliggör vårt hållbarhetsarbete för kunder, medarbetare och intresseorganisationer med flera. Future, Friendly, Fashion blir vårt styrverktyg för hur vi prioriterar och agerar i dessa frågor.

Future, Firendly, Fashion by KappAhl

FUTURE
”Vi ska bidra till en bättre framtid för vår planet”

Vi arbetar med hållbarhet från odling till färdig produkt. Det gör vi till exempel genom att bidra till ökad användning av hållbara material, effektivare vattenanvändning i produktion och mer hållbara transporter.

  • Genom vårt engagemang i Better Cotton Initiative (BCI) driver vi på arbetet för ökad tillgång av hållbart odlad bomull.
  • I Clean Shipping Index arbetar vi för minskad miljöpåverkan i våra sjötransporter, som är en betydande del av KappAhls transporter.
  • Tillsammans med våra branschkollegor driver vi utvecklingen för återvinning av textilier.

Future, Friendly, Fashion by KappAhl

FRIENDLY
”Vi bygger långsiktiga relationer med kund, medarbetare och leverantörer.”

Genom hela kedjan arbetar vi på KappAhl för bättre förhållanden för alla de människor som bidrar till våra produkter. Genom att värna människors lika värde bygger vi långsiktiga och goda relationer.

  • Vi kravställer och kontrollerar att alla våra leverantörer följer våra högt ställda krav bland annat vad gäller hälsa, säkerhet, ersättning, arbetstid och barnarbete.
  • På vårt träningscenter i Bangladesh får varje år ett hundratal fattiga, utsatta kvinnor en utbildning som leder till garanterad anställning inom textilindustrin och möjliggör ett liv utanför slummen.
  • KappAhl stöder BRIS (Sverige), Kors på halsen (Norge), Mannerheimförbundet (Finland), Nobodys Children Foundation (Polen), Linka Bezpeci (Tjeckien) som arbetar för utsatta barn i de länder där vi har våra butiker.
  • I våra modebilder strävar vi efter att förmedla sunda värderingar och den mångfald av människor vi möter i våra butiker.

Future, Friendly, Fashion by KappAhl

FASHION
”Prisvärt mode för många på ett ansvarsfullt sätt”

Med vår egen design bidrar vi till att utveckla våra produkter för bästa resursanvändning och materialval. Allt för att det ska vara enkelt att handla mode producerat med omsorg.

Slutligen skickar jag med KappAhls nya hållbarhetsvision som lyder:
”Vi agerar på ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart sätt och
skapar mode med omtanke om vår planet i dag och i framtiden.”

Inlagt av: Charlotte Högberg