Prio på arbetet för mer hållbart mode i våra garderober

KappAhl ökar fokus på hållbart mode i våra garderoberI höst tar vi på KappAhl ett fastare och tydligare grepp om vårt hållbarhetsarbete – målet är att göra mer och att vår kund ska veta vad vi gör. Vårt arbete med hållbarhetsfrågor löper som en rödtråd genom hela vår verksamhet: från odling till produktion, logistik och hem till din garderob. Det finns så mycket vi kan berätta – här kommer ett litet axplock.

Visste du till exempel att:

  • KappAhl producerade första ekokollektionen redan 1993. Under verksamhetsåret 2011/2012 sålde vi över 11 000 000 plagg med certifierade miljömärkningar. Målet är att detta ska fortsätta öka varje år.
  • Förra verksamhetsåret minskade vi koldioxidutsläppen från transporter med 32%. Denna minskning ska fortsätta, bland annat genom vårt samarbete för framtagning av ett nytt verktyg som tydligare väger in miljöaspekten vid upphandling av transporter, för oss och för andra.
  • Återvinning är en viktig fråga – vi driver på utvecklingen för ökad möjlighet till återvinning av textilier i olika samarbetsprojekt med våra branschkollegor.
  • Vi arbetar i samarbetsprojekt inom Better Cotton Initiative för att påskynda en ökad tillgång av ekologiskt odlad bomull.
  • Från i höst kommer vi ha tydligare märkning av certifierade produkter i våra butiker.
  • I vår Tvätta Rätt-guide visar vi hur man kan vårda sina kläder för att de och vår planet ska hålla längre.
  • Vi ställer hela tiden högre krav på begränsat kemikalieinnehåll i plagg och produktion varje år. I år har vi exvis blivit godkända av Miljöförvaltningen vid tester av de av KappAhl förbjudna ämnena bly, kadmium och nickel i smycken.
  • Överblivna kläder skänker vi alltid till välgörenhet i alla våra länder, här i Sverige bland annat till Erikshjälpen och Stadsmissionen.
  • 1999 blev vi första modekedjan i världen med miljöcertifiering enligt ISO 14001.

Håll ögon och öron öppna! Mer information kommer, bland annat i våra nya hållbarhetsrapport som publiceras i början av november. (läs den nuvarande hållbarhetsrapporten här)

Inlagt av: Charlotte Högberg