KappAhl verkar för gemensamma storlekar i Europa

KappAhl verkar för gemensamma storlekar i Europa

Idag berättas på P1-nyheterna om att Sverige fått uppdraget att slutföra arbetet med att skapa ett gemensamt storlekssystem för kläder i Europa. Med i den svenska gruppen finns KappAhls koordinator för mått och storlekar, Lotta Silow. Hon är en av experterna i gruppen som bidrar med sin mångåriga kunskap kring storlekar och förutsättningar för bästa passform i olika storlekar.

Lotta berättar att hon och hennes kollegor i arbetsgruppen är mycket nöjda för uppdraget att driva på skapandet av ett gemensamt storlekssystem.

–  Olika länder använder olika storlekssystem och det kan vara förvirrande för kunden idag när många företag finns i flera länder, berättar Lotta. Ett gemensamt storlekssystem kommer förenkla för kunder över hela Europa, både i butik och vid handel på nätet.

Arbetsgruppen är en del av den europeiska organisationen för standardisering (CEN). Förutom ett 10-tal branschkollegor består den svenska arbetsgruppen av Mikael Sandström (branschordförande Svensk Handel Stil) som nu blir ordförande i den europeiska standardiseringsgruppen. Det administrativa arbetet leds av SIS (Svenska Standardinstitutet).

Inlagt av Charlotte Högberg