Silver för KappAhl!

Förra veckan redovisades resultatet i Guldnyckeln 2012 – Sveriges största tävling i direktmarknadsföring. KappAhl vann silver i tävlingskategorin ”Analys- och resultatpriset” för arbetet kring modeklubben Life & Style by KappAhl.

Ur nomineringen:
”KappAhl hade inte något eget gemensamt kundklubbkoncept för sina fem marknader, och på hemmamarknaden hade man sedan 1990 ett klubbsamarbete med kunddialog via MedMera. I augusti 2010 togs beslutet att starta ett eget klubbkoncept. I maj 2011 skulle den egna klubben vara lanserad och MedMera samarbetet avslutas.

KappAhl hade 6 månader på sig att rekrytera en kundbas motsvarande den gamla i MedMera. En stor ekonomisk risk då MedMera stod för en betydande del av den totala intäkten. Förutom utmaningen att starta egen kundklubb, upplevde många kunder att MedMera-kortet funkade bra. Så varför skulle de gå med i den nya klubben?

Ett omfattande analysarbete ledde till en lanseringskampanj i tre steg: ”Gå med i Sveriges hemligaste modeklubb”, ”Dela dina hemliga modedrömmar” och ”Sveriges enda modeklubb med 5 % bonus på allt”.

KappAhl överträffade rekryteringsmålet på 6 månader, behöll medlemsförsäljningen och totalkostnaden för kundklubben minskade.”

Analys- och resultatpriset delas ut till företag som på ett innovativt sätt nått en bättre insikt om företagets målgrupp, använt insikten i det kreativa arbetet och levererat bästa resultat i förhållande till kampanjkostnad.

Vi gratulerar KappAhl och våra duktiga CRM-kollegor!

Inlagt av: Ann-Sofie Pettersson