Vi tar ansvar för miljön

Idag publicerades debattartikeln Vi tar ansvar för miljön i Dagens Industri. I debattartikeln beskrivs hur KappAhl och ett trettiotal andra textil- och läderföretag tillsammans tagit fram gemensamma riktlinjer för hur leverantörerna ska hantera vatten- och kemikaliehantering.

Sweden Water Initiative (STWI) står bakom debattartikeln som besvarar ett tidigare inlägg i Svenska Dagbladet om ”Törstande Städer”. Arjun Thapan, ordförande i World Economic Forums globala råd sa bland annat: “Företag måste visa vägen i stället för att vänta på andra. De måste börja granska och redovisa sina vattenfotavtryck, utveckla resurseffektiva teknologier och göra slutet kretslopp”.

För oss som medlemsföretag i STWI är det viktigt att svara på inlägget och berätta om vårt pågående projekt där en stor del av vår bransch gått samman. Vi har under snart två år haft en lärandeprocess, som under våren kommer att mynna ut i gemensamma riktlinjer om användning av vatten och kemikalier i vår produktion.  En guide där vi köpare tillsammans är eniga om vilka rekommendationer och krav vi ställer på våra leverantörers våtprocesser och även ett steg längre ner i kedjan. Vår strävan är att detta kommer att leda till en högre medvetenhet om att man kan spara vatten, kemikalier och energi samtidigt som man gör en insats för miljön.

Läs debattartikeln

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Inlagt av: Eva Kindgren – CSR-ansvarig