Positiv vändning på oväntad händelse

Natten till söndag utbröt en brand i Göteborgs stora shoppingcenter, Nordstan. Ingen skadades, men alla kläder i KappAhls butik skadades av rök. Vi beslutade att ha en brandutförsäljning och sälja ut allt i butiken till halva priset. En oönskad händelse som lätt kunde blivit tragisk, vändes av engagerade medarbetare och glada kunder till ett positivt äventyr.

Genom ett mycket professionellt agerande av en rad duktiga experter: Våra medarbetare, Räddningstjänsten, fastighetsägare, försäkringsbolag, leverantörer med flera, hanterades situationen snabbt och effektivt. Under söndagen röjdes butiken och iordningsställdes för att i måndags öppna för utförsäljning.

Ryktet om total utförsäljning till halva priset hade spridit sig och vid öppningen ringlade sig köerna långa utanför butiken. Fortfarande sent på eftermiddagen var trycket hårt och väktare fick släppa in kunder i samma takt som kunder gick ut: Som mest var det två timmars kö till kassan med 700 personer som väntade på att få betala.

Trots långa köer och hårt arbete var stämningen i butiken på topp bland både medarbetare och kunder!

Kunder som önskat fynda i julhandeln har fortsatt strömma till och trycket är i skrivande stund fortfarande stort. Utförsäljningen fortsätter till butiken är tömd på rökskadade kläder. Därefter blir det totalsanering och nya, fräscha kläder ska fylla butiken igen.

TV4 Nyheterna summerar bland annat vår Risk Manager, Patrik Ripadal, situationen.
Bloggaren Peter Sjöholm filmade köerna vid öppningen av utförsäljningen i tisdags.
Läs mer om branden i GT, på Sveriges Radio och SvD.

Inlagt av Charlotte Högberg