KappAhl startar Shop Online

KappAhl Shop Online

KappAhl är en folkkär modekedja – sju av tio svenskar väljer att gå in på till oss när de är ute och shoppar. Efter att noggrant ha följt med i utvecklingen av e-handeln och kundens shoppingmönster är det nu rätt timing för KappAhl att erbjuda shopping dygnet runt, alla årets dagar. I dagarna har KappAhl Shop Online, haft smygpremiär.

Det har varit spännande att följa e-handelns utveckling, från storslagna försök med begränsad funktionalitet, före bredbandets tid, till idag när statistiken i bland andra Postens e-handelsrapporter, visar att allt fler i Sverige handlar på nätet. Nu handlar nästan var tredje person på nätet minst en gång i månaden (för två år sedan var det var femte person). Kläder är ett starkt segment, varannan som e-handlat har köpt kläder. För den som gillar siffror kan man även utläsa att e-handeln för kläder och skor i Sverige under årets andra kvartal ökade med 13%, mot den totala e-handels ökning om 8,4%. Prognoser indikerar att e-handeln i Sverige kommer att omsätta 27,3 miljarder kronor 2011, en ökning med 9,2% från 2010.

Avgörande för KappAhl är att vi nu vet att vår kund handlar på nätet i allt större omfattning. Vi vet också att många hämtar inspiration på nätet innan de går ut och shoppar. Shop Online erbjuder kunden inspiration, produktinformation och möjligheten att handla på KappAhl i lugn och ro vid datorn, när det passar dem.

I en pressrelease från häromdagen berättar vår försäljningsdirektör Linda Hamberg ”KappAhl Shop Online har en väl genomtänkt struktur som vi tror ska passa våra kunders shoppingsmönster väl. Den ger oss en stabil grund att utveckla vår e-handel och växa med efterfrågan.”

För att uppmärksamma lanseringen har KappAhl utlyst en tävling på hemsidan där man kan vinna kläder för 10 000 kronor genom att gissa antalet plagg som finns på KappAhl Shop Online.

Inlagt av Charlotte Högberg