7 av 10 besöker KappAhl

KappAhls första butik 1953
1953: Per Olof Ahl poserar stolt framför köerna till sin första butik, i en källarlokal på Omvägen i Kallebäck, Göteborg.

KappAhl är ett självklart val för många när svenska folket besöker klädbutiker.
Häromveckan presenterades Indikat/ Orvesto Konsuments senaste undersökning som visar att 7 av 10 svenskar väljer att gå in på KappAhl när de är ute och shoppar.

När KappAhl grundades för snart 60 år sedan var Per-Olof Ahls tanke att många kvinnor skulle ha möjlighet att gå välklädda till överkomligt pris. Med låga priser och höga volymer fick Kappaffären på Omvägen i Göteborg stor uppmärksamhet bland allmänheten och hotades med bojkott av den övriga branschen. Varje dag såldes över 400 kappor!

Pelle Ahls framgångsrika affärsverksamhet revolutionerade klädhandeln och hans tankegångar präglar modekedjorna än idag. Framgångsreceptet var kontantköp, låg vinstmarginal, stora volymer, få mellanhänder och duktiga medarbetare.

Fortfarande håller grundtankarna med affärskonceptet, och erbjudandet har utvecklats att omfatta hela familjen och kläder för alla tillfällen. Ytterligare en skillnad är att KappAhl idag har närmare 300 000 besökare varje dag. Samt från och med idag, 377 butiker – välkommen KappAhl Lerum!

Inlagt av Charlotte Högberg