KappAhl tar initiativ för en hållbar framtid

KappAhls CSR-rapport 2010I dagarna publicerades KappAhls CSR-rapport för 2010.

Corporate Social Responsibility har länge varit en integrerad del i KappAhls verksamhet, på alla nivåer. Varje dag tar vi ansvar och verkar för bättre möjligheter till en hållbar framtid. Vi är mycket stolta över det arbete vi utför och vi har många goda historier att berätta om det vi gör, flera av dem finns med i vår rykande färska CSR-rapport.

Några höjdpunkter just nu är:

2010 – KappAhl är en av initiativtagarna till intresseorganisationen Swedish Water Textile Initiative (STWI), som har bildats för att ta fram branschgemensamma riktlinjer för minskade utsläpp i vatten och minskning av vattenanvändning i produktion.

2010 – I Bangladesh startar KappAhl ett träningscenter för kvinnor mellan 18 och 40 år som kommer från fattiga förhållanden och saknar utbildning. På så vis slussad varje år ett 100-tal utsatta kvinnor ut i arbetslivet, till ett liv utanför slummen.

2010 – Från i år är all bomull i vår kollektion för nyfödda, Newbie, tillverkad i 100 procent ekologisk bomull.

2010 – KappAhl är en populär arbetsplats där många stannar länge. I den årliga medarbe­tarundersökningen svarade hela 97 procent av medarbe­tarna att de kan rekommendera KappAhl som arbetsgivare.

2011 – KappAhl sponsrar ett forskningsprojekt på Textilhögskolan i Borås för att skapa bättre möjligheter för att återvinna och återanvända överblivna kläder.

2011 – KappAhl startar ett unikt samarbete med två andra svenska modekedjor för att påskynda utvecklingen av bomullsodling som är bättre för miljön och för människorna som odlar den.

Hela vår CSR-rapport finns för nedladdning här >>

Det kommer alltid finnas arbete kvar att göra – i takt med att vi växer och världen utvecklas uppstår nya utmaningar och möjligheter. Även dessa kommer vi att ta oss an.

Inlagd av: Charlotte Högberg