KappAhl expanderar till Österrike

I slutet av juni fattade KappAhls styrelse beslut om etablering i Österrike. Så här stod det i pressreleasen: “Modekedjan KappAhl har fattat beslut om etablering i Österrike. Premiärbutiken öppnar hösten 2012 och under första verksamhetsåret ska cirka 5-6 nya KappAhl-butiker etableras.
       – Bästa butiksläget jag sett på många år, summerar KappAhls Etableringsdirektör, Hans Jepson, det första butiksläget i Österrike.

Arbetet med KappAhls expansion fortgår enligt plan. Under hösten 2012 kommer modekedjan att etablera sig i Österrike som därmed blir bolagets sjätte försäljningsmarknad. Cirka 5-6 butiker planeras öppna under det första verksamhetsåret och bolaget ser en potential att öppna runt 50 butiker i landet.
       – Vår första butik kommer att ligga i det välkända shoppingscentret IKEA Haid Center Linz, som täcker ett av Österrikes största upptagningsområden, säger Hans Jepson. Med bästa läge i shoppingcentret, som har ett tydligt fokus på familjen och åldersgruppen 30-50 år, träffar vi mitt i vår målgrupp.

Hyresvärd i Linz är Inter IKEA och grannar blir bland andra H&M. KappAhls butik får bästa läge i köpcentret och planeras bli drygt 800 kvadratmeter i ett plan. Butiken kommer att erbjuda hela KappAhls sortiment av inspirerande och prisvärt mode för kvinna, man och barn.
        – Österrike ligger strategiskt rätt för vår fortsatta expansion i Europa, säger Hans Jepson. Vi har närheten till vår verksamhet i Tjeckien, det är bara 10 mil till närmaste butik. Österrike ligger även i direkt anknytning till flera tänkbara framtida marknader. På så vis bygger vi broar i vår verksamhet för att kvalitetssäkra vår fortsatta expansion.

Flera nya KappAhl-butiker öppnar inom kort
– KappAhl växer och vi ser en stor potential för framtida tillväxt på både befintliga och nya marknader. Vi har ett starkt varumärke och utvecklar ständigt vår verksamhet. KappAhl ska bli en av de ledande modekedjorna i Europa, säger Christian W. Jansson, VD för KappAhl.
KappAhl har för närvarande 367 butiker och ett uttalat mål att öppna 20-25 nya butiker varje verksamhetsår. Sedan räkenskapsårets början den 1 september 2010 har 22 butiker öppnats inom koncernen. För närvarande finns beslut att öppna ytterligare 47 butiker i Sverige, Norge, Finland, Polen, Tjeckien och Österrike.

Österrike har 8 miljoner invånare på en yta 5 gånger mindre än Sveriges. Landet är en attraktiv marknad, på många sätt lik Sverige, och har Europas tredje största köpkraft. Linz är Österrikes tredje stad med cirka 180 000 invånare och 1,7 miljoner invånare i sitt upptagningsområde.”

Inlagt av: Charlotte Högberg